Hišni red

Pacientom so dovoljeni sprehodi po parku le v vednosti oddelčnega zdravstvenega osebja. Pacienti smejo zapustiti območje bolnišnice le z pisnim dovoljenjem oddelčnega zdravnika.

 

od 6. do 7:30. ure

vstajanje, umivanje

od 7. do 8. ure

jemanje vzorcev krvi za laboratorijske preiskave

od 8. do 8:30. ure

zajtrk

od 8. do 15. ure

čas, namenjen pogovoru z zdravnikom, zdravniška vizita, diagnostika, fizikalna terapija, operativni posegi

od 12. do 13. ure

kosilo

po 15. uri

čas namenjen počitku, dovoljeni so sprehodi po  parku

od 18. do 19. ure

večerja

od 19. do 20. ure

obhod nadzorne večerne vizite

 

Po 21. uri sta na oddelku obvezna mir in tišina.

 

Prehrana

Obroke strežemo v sobi ali v jedilnici na oddelku na katerem boste sprejeti. Potrebno dieto Vam bo ob sprejemu predpisal oddelčni zdravnik. V primeru posebnega dietnega režima bo pri sestavi Vašega jedilnika sodeloval tudi dietetik. Pred in po posegu  je potreben tudi poseben dietni režim, zato Vam svetujemo, da se o tem pogovorite z Vašimi svojci - obiskovalci. Priporočamo Vam, da Vam svojci NE prinašajo hrane ali pijač brez predhodnega posveta z oddelčno medicinsko sestro, saj se bomo tako lahko izognili nevšečnostim, ki jih lahko neustrezna hrana po posegu povzroči. V času bivanja pri nas Vam bomo nudili 3 glavne obroke in sicer zajtrk ob 8, kosilo ob 12.30, večerjo ob 18 ter 2 malici kateri nista vezani na točno določeno uro.

 

Higiena prostorov

Bolniške prostore čistimo dnevno. S svojim ravnanjem lahko tudi Vi pripomorete k čistejšim prostorom, ter urejeni okolici in sicer tako, da med Vašim bivanjem pri nas pazite na opremo in pripomočke, ki jih uporabljate.

 

Pošta

Pošto boste prejemali v bolniško sobo na Vašem oddelku. Na vsakem oddelku je nameščen tudi poštni nabiralnik za poslano pošto.

Če si pred prihodom v bolnišnico uredite preusmeritev naročenih časopisov in revij, založniku obvezno sporočite točen naslov bolnišnice in oddelek, na katerega boste sprejeti.

 

Telefon

Telefon na katerega Vas lahko pokličejo svojci Vam je na razpolago v Vaš sobi. Uporabo mobilnih telefonov dovoljujemo, vendar le-tako, da ne moti počitka ostalih pacientov. Mobilni telefoni v po operativni negi niso dovoljeni zaradi možnega motenja delovanja medicinskih aparatur.

 

Kajenje, alkohol

Kajenje in alkohol sta zdravju škodljiva in sta v naši bolnišnici in njeni okolici prepovedana.

BONA VALETUDO MELIOR EST QUAM MAXIMAE DIVITIAE

BONA VALETUDO MELIOR EST QUAM MAXIMAE DIVITIAE

Zdravje je vredno več kakor največje bogastvo.

Aktualno

1.3.2019
Člani sveta zavoda Ortopedske bolnišnice Valdoltra so na redni seji, dne 25.02.2019, med obravnavo letnega poročilo o delovanju bolnišnice v letu 2018 ocenili njeno delovanje kot pozitivno. Svet zavoda je izrazil pohvalo zaposlenim in vodstvu za...
17.12.2018
Skupščina Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je sprejela septembra nova pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja. Spremembe, med katerimi so bile nekatere že uvedene, druge pa bodo v obdobju enega leta, prinašajo za zavarovance...

(05) 6696 100

(05) 6696 100

Telefonska številka

(05) 6527 185

(05) 6527 185

Fax številka

Jadranska cesta 31

Jadranska cesta 31

6280 Ankaran, Slovenija

valdoltra@ob-valdoltra.si

E-poštni naslov